Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по щаба

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по щаба
Коментари Харесай

Украйна порази щаба на руския Черноморски флот в Севастопол

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по щаба на Черноморския флот (ЧФ) в Севастопол. Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев предизвести за опцията от второ нахлуване, само че по-късно опасността беше анулирана. По обновени данни на съветското министерство на защитата един военнослужещ е липсващ след офанзивата.

Умоляват се жителите да не пътуват до центъра на града, на място има пожарникари, които гасят огъня. На място работят чиновници на съветското Министерство на изключителните обстановки, аеромобилната група е приведена в бойна подготвеност, въведена е аварийна техника.

Отломките от удара са разпръснати на стотици метри, оповестява ТАСС. Щабът е ситуиран в историческия център на Севастопол наоколо до доста цивилен обекти.

Гражданската инфраструктура към щаба на Черноморския флот и хората по улиците в началото не са потърпевши след ракетния удар, сподели Развожаев. Фрагмент е паднал покрай Севастополския съветски трагичен спектакъл на името на А. В. Луначарски.

Общо при отразяване на ракетна офанзива към Севастопол системите за Противовъздушна отбрана са свалили пет ракети, прецизират от Министерството на защитата.

По-късно локалните управляващи оповестиха, че съветската противовъздушна защита е свалила ракета и край град Бахчисарай.

Полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година, е честа цел на украински набези от началото на съветската инвазия в Украйна преди 19 месеца, отбелязва Ройтерс.

Украинската войска продължава да напредва при настъплението си в южната част на страната, сочи още оценка на Института за проучване на войната, съобщи ДПА.

На фронтовата линия покрай градчето Роботино (на украински Роботине) в Запорожка област за първи път са били видяни украински бронирани машини оттатък първата съветска отбранителна линия, сподели основаният във Вашингтон изчерпателен център. Той обаче направи ангажимента, че към момента е прекомерно рано да се каже сигурно, че тази съветска отбранителна линия е била пробита.

В днешната си сводка за обстановката на бойното поле украинският общоприет щаб заяви за прогрес на украинските сили при източния град Бахмут и на южния фронт, както и за отблъснати съветски контраатаки при Роботино. За момента това не може да бъде доказано посредством самостоятелен източник, показва ДПА.

Силите на Киев започнаха контранастъплението през лятото и последователно си пробиха път през съветските отбранителни линии, достигайки село Роботино. Руските войски са се окопали там, като отблъскват танковете с мини и барикади от бетонни структури, известни като " драконови зъби ". Украинските сили изпитват усложнения при пробиването на тези загради, изключително при липса на въздушна поддръжка, заради това те трансформират тактиката си. Сега те употребяват артилерия, с цел да нападат съветските позиции, които по-късно завземат посредством дребни отряди от пехотинци. Появата на украински бронирани машини зад съветската отбранителна линия потвърждава, че в този момент те още веднъж могат да се движат по-свободно там, сподели Институтът за проучване на войната.

Киев се стреми да напредне още повече, да доближи крайбрежията на Азовско море и да прекъсне сухопътната връзка сред Русия и Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година Морето обаче към момента е на към 100 километра от украинските позиции и наблюдаващите се питат дали украинските войски могат да реализират тази цел до края на годината, отбелязва ДПА.

Инфо: dnes.dir.bg

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР